Треньорът на Ювентус Масимилиано Алгери не е съгласен, че италианският футбол се намира в спад, като се аргументира, че позитивите му винаги са пренебрегвани. Напоследък отборите от Серия "А" не впечатляват в Европа. Въпреки това Алегри вярва, че хората се фокусират прекалено много върху спорни моменти. Той дори даде пример с победата над Рома 3:2.

"Всички казват, че в Италия можеш да видиш малко хубави неща. "Италианският футбол е боклук", но никой не излага на преден план доброто. Същото се говори и за съдиите ни, а те свият финали на световни първенства.

Играта, която италианските отбори демонстрират, е на високо ниво, бърза, достатъчно добра, за да се гледа. На това трябва да се набляга като оценка, а не на инцидентите. Решенията на Джанлука Роки попаднаха във фокус, защото той ръководи Юве - Рома. На никого не му пука за това на по-ниско ниво.

В Италия има 50 милиона фенове. 12 милиона подкрепят Ювентус. Останалите се разпределят между Милан, Интер, Рома и т.н. Но всички са срещу Ювентус. Това виждам сега", коментира афектиран Алегри.