Аталанта спечели с 1:0 при визитата си на Аякс в директния сблъсък за второто място в група  D и класиране на 1/8-финалите. Равенството устройваше италианците и през първото полувреме те играха доста дефанзивно. През втората част нещата не се промениха. Времето минаваше, а Аякс така и не стигаше до гол. Вместо това Гревенберг получи втори жълт картон в 79-ата минута и остави тима от Амстердам с човек по-малко. В края домакините допуснаха грешка, която се оказа фатална. Влезлият като резерва Луис Муриел (75) реализира и донесе победата за бергамаските.

Мидтиланд без Божидар Краев измъкна точка при домакинството на Ливърпул, като двата тима завършиха 1:1 в последния си мач от групата. Двубоят бе само за престиж, а българинът така и не попадна в групата на датския шампион. Мърсисайдци поведоха с ранен гол на Мохамес Салах (1), който се разписа в 56-ата секунда след колективна грешка в защитата на домакините. Египтянинът остана сам срещу вратаря и нямаше проблеми да го преодолее. Мидтиланд обаче показа зъби и през втората част изравни. В 59-ата минута Драйер излезе сам срещу вратаря Келер, който го фаулира. След намесата на ВАР бе отсъден наказателен удар, който Александър Шолц (62-дузпа) реализира за 1:1. Датчаните вкараха и още един гол чрез Шолц, но той не бе зачетен заради засада. В 90-ата минута и Ливърпул бе разочарован от видеоарбитража, тъй като точен изстрел в мрежата на Минамино беше отменен поради игра с ръка.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След тези резултати Ливърпул спечели групата с 13 точки пред Аталанта с 11. Аякс ще играе в Лига Европа, тъй като тимът завърши на трета позиция със 7 точки, а от евротурнирите отпадна дебютантът в ШЛ този сезон Мидтиланд с едва 2 точки.