Италия се справи с Турция в контролна среща, побеждавайки с 3:2. Юндер откри резултата в 4-ата минута, но Кристанте в 35-ата и Джакомо Распадори в 39-ата и 69-ата обърнаха нещата в полза на гостите. Домакините вкараха втори гол в 83-ата минута чрез Сердар Дурсун, но не успяха да стигнат поне до равенството.

В 4-ата минута Юндер напредна на скорост, финтира Киелини и с удар в близкия ъгъл вкара за 1:0.
Италия можеше бързо да възстанови равенството, но гол на Джорджо Киелини след корнер не беше зачетен заради нарушение в атака.

Все пак в 35-ата минута резултатът бе изравнен. Бираги центрира от фаул и Кристанте с глава порази вратата за 1:1. "Адзурите" направиха пълен обрат само четири минути по-късно. Грешен пас на вратаря на домакините беше пресечен от Сандро Тонали, който прати топката в Распадори, който си освободи пространство и успя да промуши топката в мрежата за 1:2.

Турция имаше две чудесни възможности да се върне в мача, като на два пъти Хакан Чалханооглу отправи опасни изстрели, които бяха отразени от Джанлуиджи Донарума.

В 69-ата минута гостите вкараха и трети гол. Топка в наказателното поле бе свалена от Бираги към Распадори, който отблизо вкара втория си гол в мача за 1:3.

Турция върна интригата в края на мача, когато при един корнер Союнджу свали с глава към Сердар Дурсун, който отблизо вкара за крайното 2:3.