Италия и Холандия направиха 0:0 в контролна среща, докато гол на Джампаоло Пацини в края на двубоя бе отменен заради игра с ръка.

Резервата прати в мрежата топката с протегнато рамо след удар с глава на Фабио Канаваро. Съдията обаче отсъди фаул, след като ядосаните холандци успяха да го принудят да се посъветва с асистента си.

Шансовете за двата отбора бяха ограничени, като удар на Джони Хейтинга с глава мина встрани от вратата. Малко преди това Фабио Гросо пропиля чудесна възможност за световните шампиони.

„Не мога да си обясня големия процент на грешните пасове през първото полувреме. През втората част нещата се подобриха. 0:0 не е хубав резултат, но сме доволни”, заяви италианският селекционер Марчело Липи.

Вратарят на „скуадра адзура” Джанлуиджи Буфон записа своя мач № 100 за националния тим, докато Антонио Кандрева от Каляри впечатли в дебюта си. Давиде Биондини от Каляри също записа първия си мач за Италия.

Холандският нападател Робин ван Перси бе изнесен на носилка и принудително заменен в 15-ата минута от Клаас Ян Хунтелаар. Засега не е ясно точно естеството и сериозността на контузията на играча на Арсенал. Уесли Снайдер отпадна от групата за мача заради травма на бедрото.

В началото на мача италиански фен нахлу на терена, като бе облечен с фланелка призоваваща за покана за националния отбор към нападателя на Сампдория Антонио Касано. В сряда Италия приема Швеция в Чезена, докато Холандия играе с Парагвай./БЛИЦ