Италия и Холандия завършиха 1:1 в Бергамо и поделиха по точка в група 1 на Лига А от турнира Лига на нациите. Лоренцо Пелегрини (16) изведе домакините напред, а Дони ван де Беек (25) изравни.

Първата опасност дойде в 16-ата минута и завърши с попадение в мрежата на гостите, дело на Лоренцо Пелегрини след пас на Николо Барела. Четири минути по-късно и Имобиле се измъкна зад последния в отбраната на „лалетата“, но се забави и не успя да шутира. Нападателят на Лацио получи нов шанс в 23-ата, но този път вратарят Силесен спаси. Две минути след това Дони ван де Беек изравни за „оранжевите“, след като преди това неволно спря удар на Мемфис Депай. До края на полувремето пропуски от домакините направиха Спинацола и Д‘Амброзио, а за гостите шанс пропиля Люк де Йонг. След почивката в 56-ата Имобиле се оказа сам срещу вратаря, но шутира в него. Мачът продължи да бъде динамичен, но двата тима пропуснаха шансовете си до края.

В същото време Полша разби у дома Босна и Херцеговина с класиката 3:0 и излезе на първата позиция в тази група. Още в 14-ата минута гостите останаха в намален състав след червения картон на Ахмедович. Това улесни значително домакините и звездата им Роберт Левандовски (40, 52) вкара два гола, а един добави Карол Линети.

„Дружина полска“ се възползва от ремито в другия мач и поведе във временното класиране със 7 точки пред Италия с 6 и Холандия с 5. Босна и Херцеговина е с 2 точки от 4 мача.