Армения не успя да препъне фаворита Италия и загуби с 1:3 в световна квалификация от нашата Група “B” в зона Европа.

Мачът в Ереван започна повече от добре за гостите, които получиха право да изпълнят дузпа още в 11-ата минута за игра с ръка на играч на Армения в собственото му наказателно поле. Андреа Пирло бе хладнокръвен от бялата точка за 0:1. Въпреки това арменците не се отказаха да се борят и в 27-ата минута изненадващо изравниха, след като Хенрик Мхитарян вкара красив гол за 1:1. До края на полувремето домакините успяха да устискат равенството.

След почивката „Скуадра адзура” натисна и логичното се случи в 64-ата минута, когато Даниеле Де Роси вкара с глава за 1:2. В 74-ата минута арменците изправиха италианския страж Джанлуиджи Буфон на нокти, но той спаси най-чистото положение в мача, като от 2-3 метра отрази удар на Мхитарян. Точка на спора в крайна сметка сложи Пабло Освалдо, който в 81-ата минута с глава оформи крайното 1:3.

С успеха си Италия събра 7 точки и продължава да е лидер в групата, докато Армения е на четвърта позиция с 3 пункта. По-рано днес Чехия срази у дома Малта с 3:1 в друг мач от групата, в която е и България.

ГРУПА "В"
Армения - Италия 1:3
0:1 Андреа Пирло (11-дузпа), 1:1 Хенрик Мхитарян (27), 1:2 Даниеле Де Роси (64), 1:3 Пабло Освалдо (81)