Италия и Ейре не успяха да се победят и завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Крейвън Котидж” в Лондон. Скуадра адзура е съперник на България в европейските квалификации, които започват през есента.

Лошата новина за „адзурите” след този мач е контузията на Рикардо Монтоливо, който бе изнесен на носилка още в началото и в 15-ата минута бе заменен от Акуилани. Халфът на Милан бе откаран в болница, а участието му на Световното в Бразилия е под въпрос.

Травмата на Монтоливо разстрои играта на италианците, които като цяло бяха по-активни, но без да създават кои знае какви положения. Влезлият като резерва Алберто Акуилани получи удар в главата и също беше заменен от Марко Пароло.

След почивката гол на Чиро Имобиле беше отменен заради засада след прострелен пас на Пароло. Ейре можеше да вкара гол в 78-ата минута, но Стивън Куин нацели греда. На два пъти пък Ейдън Макгийди при добавката, след като Сиригу спасяваше.

Италия – Ейре 0:0

Съставът на Италия: Сиригу, Палета, Бонучи, Дармиан (88 – Абате), Де Шилио, Тиаго Мота (62 – Де Роси), Монтоливо (15 – Акуилани (38 – Пароло)), Маркизио, Верати, Роси (71 – Черчи), Имобиле (57 – Касано)