ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

На невероятен обрат, който спокойно може да претендира за наградата Мач на годината, станаха свидетели зрителите, които изгледаха до края двубой от италианската Серия „D“.

В среща от 19 кръг на Група „А“ в четвърта дивизия домакинът Дертона направи нещо рядко срещано и спечели с 5:4 срещу Фосано, след като до 60-ата минута изоставаше с 0:4.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Бианконерите“ от Дертона получиха 3 гола през първото полувреме, като два от тях бяха дело на перуанеца Алнитрес. В 60-ата минута за Фосано се разписа и Канистра, привлечен от втородивизионния СПАЛ.

В този момент всичко изглежда решено и част от зрителите в Тортона напуснаха стадиона, тъй като не искаха да гледат резила на домакините.

Те обаче направиха голяма грешка, тъй като Дертона постигна истинско чудо и обърна резултата в своя полза, за да стигне до победата.

Първо Чико вкара два гола, а след това Д'Ариго се разписа за 3:4 четвърт час преди края. Вила изравни за 4:4, а две минути преди края Ромайроне закова 5:4.

С този успех Дертона се изкачи на 10-о място в класирането с 23 точки. Фосано остава на последната 20-та позиция с актив от само шест точки.

„Исторически ден, не мисля, че има прецеденти за такъв обрат в историята!“, обяви спортният директор Роберто Канепа.

„Гадзета дело спорт“ припомня, че историята на европейския футбол помни и друг подобен случай. Преди 24 години във Франция, когато през август Олимпик (Марсилия) пада с 0:4 от Монпелие в края на първото полувреме, след което прави обрат за незабравима победа.