ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Европейският шампион Италия се измъчи за 0:0 срещу Украйна в Леверкузен в последния им мач от квалификационна група С и се класира за Евро 2024 в Германия, където "адзурите" спечелиха последната си световна титла през 2006 година.

Още в петата минута Виктор Циганков напредна с топка в крака и опита удар от дистанция, но Донарума нямаше проблем да улови. Малко по-късно Федерико Киеза получи брилянтно подаване, но пропиля огромна възможност, шутирайки над напречната греда.

В 13-а минута Судаков си освободи пространство в противниковото наказателно поле и отправи мощен изстрел, но Донарума отново се намеси. Малко след това Барела пробва тежък удар от дистанция, но Трубин също демонстрира рефлекса си и изби в корнер.

След половин час игра Давиде Фратези получи чудесно подаване в наказателното поле, като не се поколеба да стреля, но Трубин блесна с ново спасяване.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Двайсет минути след началото на втората част Украйна изпълни дълго странично хвърляне, а защитата на Италия и Донарума не се разбраха, при което Мудрик можеше да се разпише, но стражът на "скуадра адзура" спаси с крак.

Минута преди края на редовното време Судаков бе на добра позиция в наказателното поле и опита удар, но стражът на Италия отново внимаваше и успя да отрази. В третата минута от добавеното време на двубоя Мудрик падна на тревата в противниковото наказателно поле след съприкосновение с Ачерби, но главният съдия даде знак, че няма дузпа и дори не се консултира с ВАР, а на повторенията се видя, че украинецът играе първи с топката и след това е препънат от защитника.

В крайна сметка „адзурите“ имаха огромен късмет, че не бе отсъдена дузпа, завършвайки на второ място в групата с 14 точки, колкото има и Украйна. Заради победата на италианска земя обаче италианците се класираха на Евро 2024 и ще защитават титлата си в Германия.

Група C
Северна Македония – Англия 1:1

1:0 Енис Барди (41), 1:1 Хари Кейн (59)

Украйна – Италия 0:0

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!