Сърбия и класиралият се вече Италия завършиха 1:1 в среща от Група "С" на квалификациите за Евро 2012. След това реми сърбите отстъпиха второто място в групата на Естония, победила като гост Северна Ирландия с 2:1. Естонците обаче нямат повече срещи до края на квалификациите, а са само с точка преднина, което означава, че Сърбия има всички шансове да се класира за баражите при победа в гостуването си на Словения във вторник (11 октомври).

Пъвият мач между Италия и Сърбия преди година не се игра, тъй като сръбски фенове предизвикаха безредици на стадиона и мачът така и не стартира, а италианците получиха служебна победа. Сега в Белград срещата стартира с гол за гостите, след като Джузепе Роси изведе Клаудио Маркизио в наказателното поле и той без забавяне във 2-ата минута откри резултата за 0:1. Три минути по-късно пък Роси излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее от близо. В 26-ата минута обаче домакините се добраха до изравнителен гол. Зоран Тошич стреля от границата на наказателното поле и топката рикошира в падналия на земята Бранислав Иванович преди да се озове във вратата за 1:1. След почивката Сърбия бе отборът, който диктуваше събитията на терена, но така и не успя да стигне до победата.

Така Италия вече има 23 точки и остава на първата позиция в класирането. Сърбия пък има 15 точки и вече е на трето място и ще трябва да търси задължително успех в последния си мач срещу Словения, ако иска да се добере до второто място и да си осигури участие в плейофите.

В другия мач от групата Северна Ирландия допусна обрат у дома срещу Естония от 1:0 до 1:2. Домакините поведоха след гол на Стивън Дейвис в 22-ата минута, но след почивката Естония изравни с попадение от дузпа в 77-ата минута на Константин Василиев. Същият този Василиев донесе и победата за Естония шест минути преди края. Така тимът от балтийската страна излезе на второ място в групата с 16 точки и без повече мачове до края на квалификациите. Северна Ирландия пък остана на пета позиция с 9 точки.

Сърбия - Италия 1:1
0:1 Клаудио Маркизио (2), 1:1 Бранислав Иванович (26)

Северна Ирландия - Естония 1:2
1:0 Стивън Дейвис (22), 1:1 Константин Василиев (77-дузпа), 1:2 Константин Василиев (84)