Италия обърна у дома Норвегия с 2:1 в последна европейска квалификация и за двата тима от група „H”, в която бе и отборът на България. Така „скуадра адзура” спечели групата с актив от 24 точки, норвежците приключиха на трето място с 19 точки и ще играят допълнителен бараж за класиране на Евро 2016 във Франция.

Доста изненадващо норвежците поведоха на „Олимпико” в Рим с попадение на Александър Тетей (23), след което се дръпнаха тотално да бранят преднината си, която им осигуряваше директно класиране за европейското първенство. „Адзурите” взеха инициативата и головите положения пред вратата на Виланд се заредиха едно след друго, но норвежкият страж отрази страхотни удари на Флоренци и Грациано Пеле. Все пак Флоренци (73) успя да преодолее Виланд и да изравни, а Грациано Пеле (82) вкара гола за пълния обрат. До края на мача не се случи нищо интересно.

В същото време Хърватия спечели резонно с 1:0 при визитата си на Малта и си осигури второто място в крайното класиране на групата с 20 точки. Победният гол за „шахматистите” вкара Иван Перишич (25) още през първата част. След загубата си Малта завърши на последната позиция с 2 точки. България остана на четвърто място с 11 точки след успеха си с 2:0 над Азербайджан, приключил на пето място с 6 точки.