Италия разби Сан Марино с 4:0 в контрола, играна в Болоня. Тифозите, изпълнили стадион “Ренато дал Ара”, видяха мач на една врата, преминал при тотално надмощие на домакините. Както е известно, италианците са в нашата група за световните квалификации.
Халфът на Сампдория Андреа Поли откри резултата чак в 28-ата минута, а опитният Алберто Джилардино покачи в 34-ата. Ветеранът Андреа Пирло направи преднината на тима си класическа с хубаво изпълнение в 51-ата минута. В 80-ата дойде ред и на Алберто Акуилани да простреля вратаря на съперника Копини за 4:0. До края мачът се доиграваше.

Това беше последен тест за италианците преди тежкото гостуване на Чехия на 7 юни в мач от поредния кръг на световните квалификации. След мача в Прага за “скуадрата” предстои и участие на Купата на конфедерациите в Бразилия. Италия е без загуба от началото на годината – 2-2-0 (9:3). Селекционерът не пусна в игра като титуляри “миланистите” Балотели и Ел Шаарави, както и Бардзали от Ювентус. Сан Марино пък няма спечелена точка нито в квалификации, нито в контроли. Тимът даже няма вкаран гол в последните си 8 мача. Головата разлика е повече от отчайваща - 0:33. Селекционер на отбора от държавата-джудже също е италианец - Джанпаоло Маца.

Италия – Сан Марино 4:0
1:0 Андреа Поли (28), 2:0 Алберто Джилардино (34), 3:0 Андреа Пирло (51), 4:0 Алберто Акуилани (80)

Съставът на Италия: Буфон (71-Сиригу), Огбона, Антонели (45-Де Шилио), Ранокия, Пирло, Акуилани, Маджо (77-Маджо), Поли, Бонавентура (50-Сау), Джилардино (50-Балотели), Диаманти (51-Черчи)