Северна Ирландия и Италия завършиха 0:0 на стадион “Уиндзор Парк” в решителната за “скуадра адзура” световна квалификация от група "С", в която по същото време Швейцария разби България с 4:0. Италия излезе в Белфаст като лидер и с мисълта за задължителна победа, но не успя да вкара дори гол и след равенството завършва на второ място с 16 точки и 2 по-малко от швейцарците, което праща европейските шампиони на бараж за класиране на Мондиал 2022 в Катар.

Селекционерът на Италия Роберто Манчини не можеше да разчита на доста познати имена като Чиро Имобиле, Джорджо Киелини, Давиде Калабрия, Кристиано Бираги, Алесандро Бастони, Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло, които са контузени. От скамейката започнаха Марко Верати, Рафаел Толой и Леонардо Спинацола.

"Скуадра адзура" стигна до първото сериозно положение в 9-та минута, когато Джовани Ди Лоренцо намери пространство за изстрел, но Бейли Пикок-Фаръл успя да избие топката без проблем. Европейските шампиони продължиха да притискат своя съперник и в 31-ата минута Киеза нахлу отдясно в наказателното поле и стреля, но ударът му не затрудни Пийкок-Фаръл. Стражът на домакините отрази и удар на Лоренцо Инсиние, а до края на полувремето попадение не падна.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част прецизността в действията на италианците допълнително намаля, а нещата в завършващата фаза просто не се получаваха. Федерико Киеза пропусна добър шанс в 65-та минута след комбинация с Берарди, но ударът му мина встрани.

До края на мача домакините можеха дори да стигнат до победата. Конър Уошингтън имаше шанс да вкара почти на празна врата, но Леонардо Бонучи спаси топката на самата голлиния. Италия така и не стигна до ново реално положение и ще трябва да минава през баражите. Северна Ирландия пък завършва на трета позиция с 9 точки и една повече от България.

Northern IrelandСЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ – ИТАЛИЯ 0:0Italy

Белфаст, „Уиндзор Парк“
Съдия: Ищван Ковач (Румъния)



Северна Ирландия: Пийкок-Фаръл, Катгарт, Фланаган, Евънс, Люис, Дейвис, Далас, Маккан, Савил, Уайн, Мадженис. 

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Тонали, Берарди, Инсиние, Киеза.

Баланс: 10 мача, 1 победа за Северна Ирландия, 2 равенства, 7 победи за Италия, г.р. 6:19

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022