Италия унизи Армения с 9:1 на стадион „Ренцо Барбера“ в Палермо в последния им мач от група J на квалификациите за Евро 2020. Така за първи път в историята "скуадра адзура" се класира за голям турнир с перфектен актив от квалификациите - 10 победи от 10 мача. Освен това италианците регистрираха 11-а поредна победа, което е рекорд за отбора. Италия продължи и серията си без загуба - 49 домакински срещи в квалификации.

„Адзурите“ си бяха гарантирали първото място в групата още преди тази среща, а в нея се позабавляваха за радост на феновете си. Чиро Имобиле (8) даде начало на грандиозния голов спектакъл след пас на Киеза, а секунди по-късно асистира на Николо Дзаниоло (9) за 2:0. Николо Барела (20) направи разликата класическа след подаване на Бонучи и после асистира на Имобиле (33) за 4:0 още преди почивката.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През второто полувреме Николо Дзаниоло (64) вкара втори гол след пас на Жоржиньо, а Алесио Романьоли (72) направи резултата 6:0. Жоржиньо (75-дузпа) и Рикардо Орсолини (77) продължиха шоуто гол след гол, а Едгар Бабаян (79) от гостите също се включи с почетно попадение. Последният гол в мача бе дело на Федерико Киезо (81) след пас на Орсолини.

По същото време Босна и Херцеговина спечели убедително с 3:0 при визитата си на Лихтенщайн след голове на Чивич (57) и Ходжич (64, 72).

Гърция пък обърна у дома класиралия се тим на Финландия с 2:1 и завърши с чест квалификациите. Теему Пуки (27) даде аванс на гостите, а Мандалос (47) и Галанопулос (70) донесоха успеха на „елините“.

След тези резултати Италия завърши на първата позиция с пълен актив от 30 точки пред Финландия с 18, Гърция с 14, Босна и Херцеговина с 13, Армения с 10 и Лихтенщайн с 2.