Футболната федерация на Италия обяви, че за база на националния отбор, който бе съперник на България в квалификациите, по време на световното първенство в Бразилия следващото лято е избрана Портобело Резорт и Сафари в Мангаратиба, където ще се ползват и намиращите се там тренировъчни терени. Курортът отстои на около 100 километра от Рио де Жанейро и всичко е на едно място.

Другият вариант пред „адзурите” е бил хотел в едната част на Рио и запазени тренировъчни терени в другия край, което напомня базата по време на миналогодишния престой на Купата на Конфедерациите. Трафикът и някои организационни проблеми обаче тогава изнервиха до край Прандели и футболистите му.

Италия ще пристигне в Бразилия за Мондиал 2014 на 5 юни. Отборът е в група „D” и започва участието си срещу Англия на 14 юни в Манауш, а шест дни по-късно играе в Ресифе с Коста Рика. Третата среща на „скуадра адзура” е на 24 юни в Натал срещу Уругвай. Базата на отбора обаче е на повече от 2000 километра до всеки от трите стадиона.