Националите на Италия се готвят за последната си световна квалификация срещу Армения от нашата група B на терена на отбор, контролиран от мафията, съобщава официалният сайт на местната футболна централа. Срещата между „скуадра адзура” и арменците е утре вечер от 21:45 часа на „Сан Паоло” в Неапол.

„Адзурите” се класираха за световното първенство в Бразилия като победители в своята група, в която е и България, а тази сутрин тренираха на стадион "Джарусо" в селището Куарто, предградие на Неапол. На този стадион домакинските си мачове играе Нуова Куарто Калчо, състезаващ се в шестото ниво на италианския футбол. Отборът обаче е известен с факта, че през 2011 година е бил под контрола на местната мафиотска групировка Камора.

„Тренировката ни тук е послание за законност. „Скуадра адзура” е в Куарто, за да затвърди ценностите, в които ние всички вярваме”, коментира президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Алебе.

Нуова Куарто Калчо е бил обект на заплахи няколко пъти, а тренировъчните игрища са били нападани от вандали, след което ръководството е сигнализирало организацията SOS-Импреса, заминаваща се с борба против рекета.

Италия вече чака жребия за Мондиал 2014 в Бразилия на 6 декември, а Армения все още има теоретични за второто място, за което се борят още България, Дания и Чехия.