Италия и Нигерия завършиха 2:2 в контрола, играна в Лондон.  Сблъсъкът на стадион “Крейвън Котидж” премина под знака на благотворителността. Приходите ще отидат за жертвите на тайфуна във Филипините. Мачът бе юбилеен - №50, за селекционера на италианците Чезаре Прандели. В баланса му загубите са само 11, като 8 от тях са в контроли.

“Скуадра адзура” изглеждаше в доста необичаен вид. Титуляри в атака бяха Джузепе Роси и Марио Балотели, а зад тях действаше Антонио Кандрева. Даниеле Де Роси не успя да се възстанови от контузията си и не попадна дори сред резервите. На вратата застана Салваторе Сиригу от Пари Сен Жермен, а в халфовата линия си партнираха Емануеле Джакерини, Тиаго Мота и Рикардо Монтоливо. В 12-ата минута Италия поведе. Балотели асистира на Роси и нападателят на Фиорентина без проблеми простреля стража на “суперорлите” Аустин Ежиде за 1:0 с първия си гол за националния отбор след пауза от две години.

Нигерийците изравниха в 35-ата минута, когато звездата на канадския Торонто Брайт Дайк засече с глава центриране на Амеоби – 1:1. 4 минути по-късно Амеоби (Нюкасъл) от воле прониза безпомощния Сиригу и направи обрата пълен. Италия все пак се добра до реми. Веднага след почивката Джакерини се възползва от пас на Кандрева и фиксира крайното 2:2.

Преди няколко дни Италия завърши 1:1 срещу Германия в Милано. Нигерия пък победи с 2:0 Етиопия и си осигури виза за Мондиал 2014.