Италия претърпя поражение с 0:1 от Кот д`Ивоар в дебюта на новия треньор Чезаре Прандели. Двубоят се играя на в Лондон на стадиона на Уест Хям “Ъптън Парк”. Това бе едва втората среща между национални отбори, играна на съоръжението на “чуковете” за 106 години. Първата бе домакинството на Англия срещу Австралия през 2003 г.
 
“Слоновете” вкараха единственото попадение в мача в 55-ата минута, когато Коло Туре бе точен с глава. В този мач Прандели даде шанс на вратаря Салваторе Сиригу, защитниците Кристиан Молинаро и Марко Мота, както и на нападателите Марио Балотели и Амаури да изиграят първия си мача за “Скуадра адзура”.
 
Балоте и Амаури играха в атакуващо трио заедно със завърналия се в националния отбор Антонио Касано. Въпреки загубата италианците играха с много повече желание, отколкото на Мондиал 2010 и дадоха надежди за добро представяне в квалификациите за европейското първенство през 2012 г. Италия стартира кампанията си срещу Естония през следващия месец, а в групата са още Фарьорските острови, Сърбия, Северна Ирладния и Словения./БЛИЦ