Христо Стоичков бе изключително щастлив от постигнатата победа на Мамелъди Съндаунс като гост с 1:0 над лидера Суперспорт Юнайтед. След дербито Камата за пореден път разсмя с английския си език, правейки анализ на мача в типичния си неподражаем стил. В края на интервюто Ицо изпраща въздушна целувка на народа в ЮАР, намигайки с лявото око.

"Много съм щастлив", започна с изказването Стоичков, употребявайки израза "ту луки", вместо правилния "ту хепи".

"Момчетата работиха много, през всичките тези 6 месеца. Всяка седмица, всеки ден, всеки мач. В началото беше трудно, малко повече проблеми имахме докато се сработим, докато се научи придвижването. Сега, след шестте месеца, казвам: Благодаря момчета! Благодаря много!", продължи Камата.

Ицо не пропусна отново да нападне шефовете на футболната лига заради сгъстения цикъл от мачове. "Благодаря на Футболната лига, благодаря и на Суперспорт, че играха днес. Ще имам три допълнителни дни ваканция", коментира Стоичков.

"Много щастлив. Хващам самолета за Испания, отивам да релаксирам, да видя семейството си, но мисля, че това е много важно - за феновете, за моя щаб, за играчите. Мисля, че днес е много мирен и щастлив ден в Южна Африка. Честита Нова година на всички, на целия народ. 2010-а - добро сърце, здраво!", казва още Ицо, потупвайки се по сърцето, след което изпрати въздушна целувка на народа на Южна Африка.

След снощната важна победа Мамелъди Съндаунс събра 44 точки и се озова само на три зад лидера Суперспорт Юнайтед. Стоичков и избраниците му обаче имат и мач по-малко. /БЛИЦ 

Интервюто на Стоичков след победата - ТУК

Репортаж от срещата Суперспорт Юнайтед - Мамелъди Съндаунс - ТУК