Легендарният Христо Стоичков определи Барселона за фаворит срещу Манчестър Юнайтед. Двата тима се изправят във финал в Шампионската лига на 28 май на “Уембли”.

“Финалът срещу Манчестър Юнайтед ще бъде лесен. Отборът е спокоен, няма натиск върху него. Напрежението е в Юнайтед, тъй като те играят в Англия. Ясно се вижда, че Барселона ще спечели, защото играчите са свикнали да водят такива битки. Отборът разполага с футболисти като Меси, Шави, Иниеста. Дори и да не бъде спечелен мача, за мен това няма да е провал, провалът е за тези, които не стигнаха до финала”, заяви Камата.

“Най-опасният футболист в Манчестър Юнайтед е Димитър Бербатов. Нито Рууни, нито Чичарито ме плашат”, допълни легендарният футболист. Христо за пореден път отказа да направи сравнение между Дрийм тийм-а на Кройф и настоящия състав на каталунците.

На днешната дата през 1992 година Ицо триумфира в турнира, който тогава носеше името КЕШ. На финала на “Уембли” Барса победи Сампдория с 1:0 след гол на Роналд Куман. “Този ден ще остане в историята, тогава получихме за първи път трофея”, коментира Ицо по повод успеха преди 19 години./БЛИЦ