Фенербахче не успя да победи като домакин шампиона Бурсаспор и завърши 0:0 в дербито на 27-ия кръг от турската Суперлига и така загуби лидерската си позиция за сметка на Трабзонспор.

Бившият български национал пази цял мач на вратата на Бурсаспор и не допусна нападателите на „фенерите” да му отбележат гол. Фенербахче доминираше през по-голямата част от двубоя, но нападателите направиха непростими пропуски. Мамаду Нианг, Сентюрк и звездата Алекс бяха близо до попадението, но или ударите им профучаваха покрай вратата, или Иванков се намесваше решително.

Рвенството в Истанбул прекъсна серията от 10 поредни победи на Фенербахче, като в същото време отборът вече 4 двубоя няма пълен успех срещу Бурсаспор. След ремито „фенерите’ отстъпиха на втора позиция във временното класиране с актив от 61 точки, докато лидер е Трабзонспор с 63. Тимът на Иванков пък е трети с 52 точки и няма никакви шансове да защити титлата си от миналия сезон. Четвъртото място заема Газиантепспор на Ивелин Попов с 46 точки. /БЛИЦ