Бившият вратар на "Левски" и националния отбор Димитър Иванков разкри как се е стигнало до раздялата му с Анортозис, където треньор е Станимир Стоилов. Опитният страж заяви, че има голяма вероятност да се откаже от футбола.

"Разделям се с Анортозис по взаимно съгласие. Имам договор за една година, но се бяхме разбрали със Станимир Стоилов да напусна, при положение, че не влезем в Лига Европа. Просто спазих предварителната уговорка. Мъри дойде при мен и ми каза, че за напред ще бъде доста трудно, що се касае до финансирането на клуба и тъй като според неговите думи аз съм най-скъпо платеният футболист, трябва да напусна", коментира Иванков.

"Ръководството на клуба се надяваше да влезем в Лига Европа и да прибере 3 милиона евро, за да осигури издръжката, но не се получи. В крайна сметка можех да остана, но проявих разбиране, а пък и както вече казах имахме предварителна уговорка", добави пред "Спортал" Димитър Иванков.

"Няма шанс да се върна в "Левски". Ще си търся отбор в чужбина. Има обаче голяма вероятност да се откажа от футбола. Вече съм на 36 години и лагерите започнаха да ми писват. Ако го сторя, смятам да си почина шест месеца или една година. Смятам да обърна внимание на семейството си", каза още стражът.

На въпрос смята ли да се занимава с треньорска професия, Иванков заяви: "Първо трябва да мина училище. Треньор на вратарите лесно ще стана. Във всеки случай смятам да остана във футбола."