Бившият защитник на ЦСКА Иван Иванов игра цял мач за Алания при равенството 1:1 като гост на Том в мач от 28-ия кръг на Висшата лига в Русия. Другият българин в тима от Владикавказ - Иван Стоянов, също бе титуляр, но в 60-ата минута отстъпи мястото си на Арсен Хубулов.

Още в 5-ата минута Артьом Дзюба даде преднина на домакините от Томск, вкарвайки от дузпа. В 65-ата Георгий Габулов донесе точката за Алания. Отборът на Ивановците продължава да е застрашен от изпадане, като заема предпоследното 15-о място с 26 точки, а Том е 10-и с 31 точки. Лидерът Зенит има 63 точки, на второто място е ЦСКА (Москва) с 57.

В друга среща от кръга Терек (Грозни) загуби с 1:3 у дома от Анжи (Махачкала). Цял мач за домакините игра българският национал Благой Георгиев, а бившият футболист на "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА Тодор Тимонов остана на резервната скамейка за гостите. Благодарение на успеха Анжи до голяма степен си осигури оставане в елита. Тимонов и съотборниците му имат 30 точки и заемат 11-ото място. Терек остана на 9-ата позиция с 32. /БЛИЦ