Ивайло Петев проговори от Хърватия, където все по-упорито се твърди, че именно той ще бъде новият треньор на Динамо (Загреб). Българският специалист обаче отрече тези информации, но едва ли току-така е решил да отскочи до там. От два дни Петев е в хърватската столица, като в същото време наставникът на "модрите" Бранко Иванкович беше освободен.

Петев твърди, че бил в Загреб само на гости.

"Когато Динамо игра с Лудогорец в София, Здравко Мамич (б.р. - изпълнителен директор на Динамо) ме повика да бъда гост на мача на отбора с ПСВ Айндховен в Загреб. Затова съм в Хърватия", лаконичен бе треньорът, влязъл в историята не само с двете спечелени с Лудогорец шампионски титли, но и със скандално съблечената му синя фланелка, когато бесни фенове на "Левски" провалиха представянето му за нов наставник на "сините" и го изгониха от "Герена".

Президентът на хърватския гранд Мирко Баришич също потвърди версията на Петев, но все пак не отрече категочно възможността българският треньор да поеме Динамо.

"Той е интересен вариант за нас, но в момента е тук в качеството си на наш гост. Точно сега не сме го викали, за да ни стане треньор", коментира клубният бос на Динамо.

Както е известно, хърватският гранд и през лятото желаеше Петев за свой треньор.