Бившият нападател на "Левски" Лукаш Гикиевич ще продължи кариерата си в Саудитска Арабия. 27-годишният таран подписа с отбора на Ал Уехда от свещения за мюсюлманите град Мека. След два кръга в Саудитската лига Ал Уехда има едва 1 точка и заема 11-о място в класирането.

Оказа се обаче, че има и българска връзка в трансфера на футболиста. Самият Гикиевич признава, че последните четири месеца от кариерата му са били най-тежките досега и той иска да благодари специално на българския национален селекционер Ивайло Петев, който му е направил програма за индивидуална работа през този период, която го е държала в добра кондиция.

"Искам да благодаря на двама треньори, които се занимаваха с мен - Мате Милинович и Иван, а също така и на Ивайло Петев за всяка една индивидуална тренировка, която подготви, за указанията и обучението, което ми направи, за да имам прогрес и да си намеря отбор", написа бившия футболист на "Левски", цитиран от БТА.

По време на престоя си на "Герена" полският нападател влезе конфликт с треньора Стойчо Стоев, заради което бе отстранен от отбора.