Бившият български национал Ивелин Попов и Сочи бяха елиминирани от сръбския гранд Партизан в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след истински футболен трилър, завършил с изпълнението на дузпи.

Преди седмица в Русия двата тима завършиха при резултат 1:1, а на реванша в Белград резултатът беше 2:2 след края на редовното време, след като домакините изравниха в последната минута. Заради отпадането на правилото за предимство на головете на чужд терен се наложи изиграването на продължения. В допълнителните 30 минути нов гол не падна, а това доведе до изпълнението на дузпи.

Сергей Терехов даде аванс на Сочи в 33-ата минута, но Партизан изравни Милош Йоич десет минути след почивката. Четвърт час преди края на редовното време Терехов възстанови преднината на гостите с второто си попадение в мача. Резервата Александър Счекич прати мача в продължения с гола си в 90-ата минута.

При дузпите футболистите на Партизан бяха безгрешни. Живкович, Гомес, Сумах и Вуячич бяха точни. Цалагов пропусна първия удар на Сочи от бялата точка, а Родриго не успя да вкара четвъртата дузпа. Воробьов и бившият играч на Левски Жоазиньо не сбъркаха при своите изпълнения.

Ивелин Попов започна титуляр за Сочи. В 57-ата минута, а в 69-ата беше заменен от Никита Бурмистров. В плейофния кръг за попадане в групите на Лигата на конференциите Партизан ще играе с португалския Санта Клара, който елиминира Олимпия (Любляна) след победи с 2:0 у дома и 1:0 като гост.