Ивелин Попов спечели “българското дерби” на 18 кръг на турската Суперлига, след като Газиантепспор записа победа с 1:0 при гостуването си на Касъмпаша. Според информациите на стадион “Реджеп Таип Ердоган” е бил селекционерът на Турция Гуус Хидинк.
 
Попето игра цял мач за гостите, докато в състава на домакините Георги Сърмов започна като титуляр и остана на терена до края на двубоя. Николай Димитров бе резерва, но в 65-ата минута Хичо замени испанеца Фернандо Варела.
 
Единственото попадение в срещата бе реализирано от Исмаел Соса в 38-ата минута. Аржентинският нападател преодоля двама защитници и останал сам срещу вратаря Толга Йозген прати топката във вратата.
 
В 53-ата минута Попов стреля опасно от фаул, но топката премина покрай вратата на домакините. Четвърт час преди края Сърмов стреля извън наказателното поле, но вратарят на гостите Карчемарскас улови топката.
 
Успехът изкачи Газиантепспор на шестото място с 27 точки, на пет точки от зоната, даваща право на участие в евротурнирите. Касъмпаша е на последната позиция с едва 8 точки. Лидер е Трабзонспор с 43./БЛИЦ