Газиантепспор разби с 4:1 като гост шампиона на Турция Бурсаспор. Титуляр за гостите цял мач игра Ивелин Попов, а на вратата на домакините бе Димитър Иванков. Халфът се представи много силно и асистира за две от попаденията на Газиантепспор.

В 23-ата минута Попов излъга бранител и центрира перфектно към бразилеца Вагнер, който откри резултата. Само девет минути по-късно Ялчън Айхан бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава отново разстреля Иванков за 2:0. Само две минути след това Бурса намали резултата, след като Дани Нункеу си отбеляза автогол в опит да изчисти центриране към Кени Милър.

През втората част домакините наложиха натиск и Волкан Шен бе близо до гола, но пропусна да изравни. В 63-ата минута Ивелин Попов изведе отлично сам срещу вратаря Дженк Тосун, който напредна срещу Иванков и успя да прокара топката между краката му за 3:1. След още 12 минути резултатът стана 4:1 след нов гол на Дженк Тосун след солова акция.

Бурса отстъпи и второто място за сметка на Фенербахче. Иванков и компания са с 45 точки - две по-малко от Трабзон, но и мач повече. Фенерите също имат 45, но също са с мач по-малко от Бурса. Газиантепспор няма загуба от 4 декември, когато за последно отстъпи на Манисаспор. Тимът вече е на 5-о място във временното класиране с 37 точки и е с реален шанс за евротурнирите./БЛИЦ