Капитанът на българския национален отбор и нападател на Кубан Ивелин Попов е пред сензационен трансфер в руския гранд Зенит (Санкт Петербург). Това разкри журналистът на НТВ-Плюс Михаил Поленов чрез профила си в социалната мрежа „Туитър”.

Според журналиста вчера се е състояла среща между мениджъра на 26-годишния нападател Лъчезар Танев и представители на лидера в руската Премиер лига, но на този етап трансферът все още не е сигурен.

Ивелин Попов има договор с Кубан до 2017 година и от тима от Краснодар не искат се разделят с един от най-добрите си футболисти. Въпреки това голяма част от медиите в Русия вече обявиха, че Зенит смята да плати 5 милиона евро за българския нападател и да се раздели с Роман Широков, който се очаква да премине в ЦСКА (Москва) и да стане съотборник на Георги Миланов.

От началото на сезона Попов е вкарал само два гола за Кубан в първенството, но е подал за още 8 попадение и е лидер по асистенции в Премиер лигата. Българинът вкара и важни голове срещу Mъдъруел и Фейенорд, след което Кубан се класира за груповата фаза на Лига Европа.

Сериозен интерес към българския национал проявява още английският Астън Вила, който искаше да го привлече още през лятото, но тогава българинът сам избра да остане в Кубан заради участието на тима в Лига Европа. Уелският тим Суонзи, съдстезаващ се също в английската Висша лига и Лига Европа, също проявява интерес към Ивелин Попов.