Българският национал Ивелин Попов ще напусне Газиантепспор през лятото. 24-годишният българин е взел решението след арестуването на президента на клуба Мехмет Кизил. Босът на тима от Газиантеп беше задържан през миналата седмица във връзка с разследване на скандала с черното тото, който разтърси Турция през миналата година.
 
На Попов вероятно няма да му бъде трудно да си намери нов отбор. Трабзонспор проявява сериозен интерес към българския национал. Черноморският тим следи под лупа изявите на играча на Газиантепспор вече два месеца. От началото на февруари човек на Трабзонспор не пропуска мач на бившия футболист на Литекс.
 
Треньорът на тима Шенол Гюнеш е решил, че Попов ще може да замени нападателя Бурак Йълмаз, твърдят турските медии. Йълмаз, който има внушителните 32 гола през този сезон, най-вероятно няма да остане на стадион “Хюсеин Авни Акер” за другото първенство.

Според информациите Гюнеш е на мнение, че Ивелин Попов ще бъде много полезен като втори нападател и ще играе зад Халил Алтинтоп, който ще бъде изтеглен по-напред в ролята на таран. През този сезон българският национал има 4 гола за 32 мача в турската Суперлига.