Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов има да получава 600 000 долара от бившия си тим Кубан. Попето премина от отбора от Краснодар в московския гранд Спартак през 2015 година срещу сумата от 6 милиона долара. Той не е единственият, който има да получава пари от Кубан. Бившият клуб на Попето е изпаднал във финансова криза.

"Да, има развитие по случая. Поне такива са уверенията на адвокатите ми. Не съм единствен в такава ситуация. Надявам се всичко да се изчисти", коментира българинът пред ТАСС. Парите за Попов са процент от трансферната му сума и той трябва да ги получи по силата на допълнително споразумение с тима от Кубан, което е подписал преди трансфера си в Спартак. Адвокатът на Попов Сергей Пронкин коментира през декември, че неизплащането на парите създава сериозен прецедент и може да доведе до отказа на реномирани футболисти да идват в Русия, тъй като не могат да бъдат сигурни за честно спечелените си пари.

Попето иска да остане в историята на Спартак. Българинът даде за пример един от треньорите в тима – Егор Титов. „Той е ставал шест пъти шампион на Русия, играл е в Шампионската лига. Знае много за футбола, заяви Ивелин. – Помня, че Литекс загуби тежко от Спартак в Шампионската лига преди време. И сега гледам в интернет голове на Титов срещу бившия ми отбор.

Чувствам се отлично тук, в Спартак. Като начало трябва да спечеля трофей с тима, а след това да мисля за трансфер в някой от по-силните европейски първенства. Основната ми цел е да оставя следа в историята на Спартак. Иначе защо съм тук?”

Попов има 17 мача и два гола от началото на сезона за руския гранд. Той е и най-вероятният победител в анкетата "Футболист №1 на България" за 2015 г.