Ивелин Попов вкара страхотен гол и се превърна в герой за Спартак (Москва) в градското дерби с Локомотив. Именно попадението на българския национал беше единственото в срещата от 6 кръг на руската Премиер лига и се оказа победно - 1:0.

Попето се разписа по изключително красив начин в 25-ата минута. При атака на Спартак той пое топката в центъра на терена и изведе с дълъг пак Куинси Промес вдясно, след което холандецът центрира към връхлитащия в наказателното поле на Локомотив българин, а Попов с летящ плонж отбеляза с глава право в долния ляв ъгъл на стража Гилерме Маринато.

Ивелин започна титуляр и остана на терена до средата на втората част, когато беше заменен от Лоренцо Мелгарехо под бурните аплодисменти на феновете на Спартак. Засега няма индикации, че смяната му е продиктувана от контузия, а вероятно от преумора. Във вторник Попов игра и в световната квалификация с Люксембург, в която отбеляза директно от пряк свободен удар при измъчения успех на България с 4:3.

С победата Спартак си върна лидерската позиция в Русия за сметка на шампиона ЦСКА (Москва), където играе Георги Миланов. Ивелин Попов и съотборниците му имат до момента 5 победи и 1 равенство и 16 точки в актива. ЦСКА (Москва) е втори с 14, а Локомотив (Москва) е девети със 7 точки.