Ивелин Попов игра на висота и вкара гол за Ростов при сладката победа с 3:2 над ЦСКА (Москва) в интригуващ мач от руското първенство. Попето вкара дузпа в 53-ата минута при резултат 1:1 и донесе аванс на домакините - 2:1.

В срещата имаше три 11-метрови наказателни удари, като другите две бяха пропуснати - от Роман Ерьоменко (Ростов) и Фьодор Чалов (ЦСКА). 

Попето и компания водеха с 3:1 и имаха двама човека повече заради червените картони на Илзат Ахметов и Вадим Карпов, показани при дузпите в полза на домакините, но едва не изпуснаха победата. Автогол на Максим Осипенко направи последните минути драматични, а в тях и ЦСКА получи дузпа, но Чалов я пропусна. Двубоят завърши 3:2 за Ростов, който гледа към Шампионската лига. Отборът на Ивелин Попов е трети с 38 точки, а ЦСКА (Москва) заема петото място с 35.

Мачът ще се запомни и с гола на Павел Мамаев в дебюта му за Ростов. През миналата година бившият руски национал прекара няколко месеца в затвора, но се завърна към футбола и само няколко минути след появата си в игра успя да вкара срещу отбора, в който постигна най-сериозните си успехи - ЦСКА (Москва).