Българският национал Ивелин Попов и Газиантепспор ще играят през следващия сезон в турнира Лига Европа, след като са недостижими на четвъртото място в турското първенство. В среща от предпоследния 33-и кръг в Суперлигата Газиантепспор победи с 2:1 при гостуването си на Кайзериспор.

Ивелин Попов игра цял мач при успеха над Казери. Българският нападател отново игра на висота, но в 31-ата минута получи жълт картон. Гостите излязоха напред в резултата в 64-та минута чрез Адън, но домакините изравниха 10 минути преди края на мача, чрез Турачъ. Победното попадение за Газиантепспор отбеляза Чейлан пет минути преди последния съдийски сигнал.

Този успех дава шанс на Ивелин Попов и компания дори да се борят за третото място и бронзовите медали в последния кръг, след като Газиантепспор има актив от 58 точки, колкото и намиращия се в момента пред него тим на Бурсаспор, който пък днес разби като гост Касъмпаша с 3:0. Бившият български национал Димитър Иванков не бе на вратата на Бурса заради контузия, но пък Николай Димитров игра цял мач за Касъмпаша. Другият бивш играч на „Левски” – Георги Сърмов не бе в групата на вече изпадналия от Суперлигата тим.

В последния кръг на първенството Газиантепспор посреща Бешикташ, а Бурса е домакин на Генчлербирлиги. /БЛИЦ