Българският национал Ивелин Попов и съотборниците му от руския шампион Спартак (Москва) започнаха с грешна стъпка защитата на титлата, след като завършиха 2:2 с градския съперник Динамо на старта на новия сезон в Премиер лигата.

Футболист №1 на България започна срещата от резервната скамейка и се появи в игра на мястото на бразилеца Луис Адриано в 65-ата минута, а до края на мача получи жълт картон за нарушение срещу Соу. Спартак, който спечели само преди дни Суперкупата на Русия, имаше аванс от два гола в най-старото руско дерби, но изтърва победата на „Арена Химки” в последните секунди.

Играчите на италианския специалист Масимо Карера поведоха с попадения на Куинси Промес (29) и Луис Адриано (32) до почивката. Парагваецът Лоренцо Малгарехо центрира за гола на Промес, който пък след това подаде на бразилеца Луис Адриано.

Динамо с лекота спечели промоция за елита още в първия сезон след драматичното си изпадане. Още в първия мач си мач за новия сезон тимът измъкна точка от шампиона с голове през втората част на Кирил Панченко (54) след пас на Фатош Бечирай и резервата Александър Ташаев (90+2), възползвал се от центриране на дебютиралия за тима бразилец Вандерсон в последните секунди.