Локомотив (Москва) спечели Купата на Русия, след като на финала победи Кубан с 3:1 след продължения. В редовното време срещата завърши при 1:1. За отбора от Краснодар цял мач записа българският национал Ивелин Попов. Попето бе един от най-дейните на терена за своя тим, но за съжаление това не му помогна да спечели първи трофей в Русия. Същото се отнася и Станислав Манолев, който обаче остана извън групата.
 
Владислав Игнатев изведе Кубан напред в резултата след 28 минути игра. Авансът бе заличен след почти четвърт час преди края, когато в 73-ата влезлият като резерва Умар Ниасе оправда гласуваното доверие с гол за 1:1.

Ремито доведе до продължения, в което Локомотив бе по-настоятелен. В самия край на първата част Мубарак Бусуфа получи подаване по въздух в наказателното поле и с глава от няколко метра вкара за 2:1. Само шест минути след началото на второто продължение московчани затвърдиха успеха си. Ведран Чорлука подаде към Алексей Миранчук, който преодоля двама, навлече в наказателното поле и от около 12 метра гарантира, че Купата на Русия ще бъде за Локомотив (Москва).

За "железничарите" това е шести трофей от турнира в историята и първи от 2007 година насам. Те са и вторият клуб с най-много купи на Русия. Първата позиция се държи от ЦСКА (Москва), който е със седем. Друг столичен клуб пък оформя тройката - Спартак, той е с 3.