Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов продължава да бележи голове в руското първенство. В мач от 28 кръг на Премиер лигата Попов се разписа за победата на Кубан с 4:0 над Амкар.
 
Ивелин Попов започна като титуляр за домакините от Краснодар, а в 69-ата беше заменен от Маркус Пизели. Благой Георгиев игра цял мач за Амкар, а Захари Сираков беше в стартовия състав, получи жълт картон и беше сменен в 65-ата минута от Митар Новачович.
 
Ибрахима Балде направи силен мач за Кубан. Той откри резултата в 8-ата минута, а в 42-ата удвои. Две минути след това проби отляво и центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов овладя и прати топката във вратата на Сергей Нарубин. Това беше осми гол за българина от началото на сезона и четвърти в последните три мача на Кубан.
 
Четвърт час преди края домакините спечелиха правото да изпълнят дузпа. Алексей Йонов беше съборен в наказателното поле от Джанлука Нейхолт, а резервата Пизели беше точен при изпълнението на наказателния удар.
 
Успехът изкачи Кубан на шесто място в класирането с 47 точки, колкото имат петия Рубин и четвъртият Динамо (Москва). Амкар е 14-и с 25 точки.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 28 КРЪГ
От 10 май (петък)
Рубин – Мордовия 2:1
Спартак (Москва) – Криля советов 1:1
От 11 май (събота)
Динамо (Москва) – Краснодар 1:1
Волга – Алания 1:0
Кубан – Амкар 4:0
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 12 май (неделя): Локомотив (Москва) – ЦСКА (Москва), Терек – Анжи, Ростов – Зенит
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЦСКА (Москва) 60, 2.Зенит 57, 3.Анжи 50, 4.Динамо (Москва) 47, 5.Рубин 47, 6.Кубан 47 и др.