Капитанът на националния отбор Ивелин Попов даде първото си интервю след преминаването си в руския Кубан (Краснодар). Той очаква днес да дебютира за тима, а преди мача говори пред клубния сайт.

- Ивелин, имаше ли затруднения с руския език по време на тренировката?
- Българският и руският са много близки, но ако се говори много бързо някои неща не ги разбирам напълно. Все пак не мисля, че това ще е проблем. Българите учат бързо руски.

- Как ти се стори тренировката, имаше ли трудности?
- Не. Нямаше някакво кой знае какво тежко натоварване. Заниманията с топка ми харесаха, а също така и атмосферата в отбора ми допадна. Пръв при мен дойде Максим (Жавнерчик) и си припомнихме как националния отбор на България игра в Минск срещу Беларус миналата година. Тогава загубихме с 0:1.

- Имаше ли колебания дали да дойдеш в Кубан? Какво знаеше за клуба и за руския футбол като цяло?
- Още от първия ден бях положително настроен за преминаването ми тук. В България има доста информация за руския футбол. Освен това получих много информация от Ивайло Петков, който е играл тук преди години. Разказа ми за града, отбора и амбициите му.

- Ти играеш предимно като атакуващ полузащитник. Какъв футбол обичаш да практикуваш?

- Предпочитам бърз и атакуващ футбол. С много дрибъл, атаки по фланговете и удари към вратата. И в клубните ми отбори и в националния играя зад централния нападател. Обичам да взимам инициативата, но се стремя да не забравям и съотборниците ми. За мен е важен успехът на отбора, а не това дали аз съм вкарал гол.

- Избра ли фланелка с кой номер ще играеш?
- Да, с номер 71. Тази цифра има много дълбок смисъл за мен. И в предните ми отбори играех с такава фланелка