Кубан (Краснодар) записа втора загуба от началото на сезона в руската Премиер лига. След поражението от шампиона ЦСКА (Москва) с 0:1 преди месец, днес избраниците на Доринел Мунтяну отстъпиха със същия резултат и при гостуването си на Локомотив (Москва).

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов игра цял мач за Кубан, беше много активен, но не успя да помогне на отбора си в двубоя от 8-ия кръг.

Дмитрий Тарасов отбеляза единственото попадение за Локомотив. Халфът се разписа с глава след центриране на Александър Самедов в 49-ата минута.

Иначе в 22-ата минута Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар, поднасяйки топката право на главата на Шандао, но той пропусна в непосредствена близост да открие резултата. В 36-ата минута Н`Дoйе oт състава на домакините също пропусна и така двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство. Още с подновяването на играта Локомотив можеше да открие. В 47-ата минута Самедов изведе Бусуфа сам срещу вратаря на Кубан Беленов, но неговият шут бе спасен от съотборника на Ивелин Попов.

В 49-ата обаче домакините вече ликуваха. След центриране на Самедов от корнер отляво на вратата на Кубан, Тарасов засече топката с глава на 7-8 метра от голлинията и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата на Беленов за 1:0.

Малко по-късно "железничарите" пропуснаха да удвоят преднината си. В 52-ата минута Шишкин стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна лявата греда.

В 60-ата се откри най-чистото положение за Кубан. Букур проби отляво, пусна към Ивелин Попов, българинът още с поемането на топката се освободи от защитник, напредна и шутира, но покрай лявата греда.

Само 5 минути след това Попето показа, че е майстор на нестандартните решения. На около 30 метра от вратата на Локомотив той посрещна от въздуха избита топка и я изпрати под гредата на вратата на домакините, но вратарят Абаев се намеси решително и спаси.

Във временното класиране в Русия Кубан (Краснодар) е на 8-ото място с 10 точки, докато Локомотив (Москва) има 16 и заема 4-ата позиция. Лидерът ЦСКА (Москва) е с 20 точки.