Капитанът на националния ни отбор и лидер на Кубан (Краснодар) Ивелин Попов даде интервю пред официалния сайт на УЕФА. Звездата коментира представянето в Лига Европа и предстоящите битки в руската Висша лига.

Както е известно, Попето получи травма по време на мача с лидера в Русия Спартак (Москва), завършил 2:2. Прегледът му показа, че контузията не е сериозна.

Попето има възпаление на адуктора на левия крак и ще почива 3-4 дни. Това няма да му попречи да се включи на пълни обороти в лагера на националите преди контролата с Македония следващата сряда. Преди това обаче той ще пропусне реванша на Кубан с Мъдъруел за Лига Европа.

Юношата на “Левски” се превърна в герой при победата над шотландския тим с 2:0 като гост в първия мач. Ивелин вкара и двата гола за успеха и влезе в историята. Попето откри в 52-ата минута, а в 78-ата фиксира крайното 0:2.

“Причина за нашата успешна серия не е една, а е цял комплекс от фактори. Основното е, че треньори, футболисти и ръководство са един обединен колектив. На терена ние сме готови да се бием, ако се наложи. Освен това имаме и горещата подкрепа на запалянковците. Оттам идват и победите, заяви Попов. – Не искам да сравнявам новия ни треньор Доринел Мунтяну с неговите предшественици. Той е приятен човек и голям професионалист. Мунтяну само ни казва: “Играйте футбол”. Психологически това е много правилен ход. Ние сме разкрепостени, стаарем се да даваме най-доброто от себе си.”