Ивелин Попов поздрави брат си Владимир за рождения му ден на 1 март с първата победа на Кубан за 2015 година. След успеха на тима от Краснодар с 1:0 над Мордовия (Саранск) в 1/4-финал за Купата на Русия Ивелин Попов вдигна специален транспарант с поздрав за брат му, а към него се присъединиха и негови съотборници.

"Честит рожден ден, братко мой! Подарявам ти тази победа!" Това написа Ивелин Попов на страницата си във „Фейсбук”, публикувайки снимката за брат си.

"Най-важното е, че продължаваме напред. Това е Купата и тук мачовете са много различни от първенството, тъй като всеки отбор играе като за последно. Радвам се, че победихме. В края на мача имахме много силни моменти, което показва, че сме готови", каза Попов пред Rusfootball.

Българският национал бе най-добър за тима си, като създаде редица опасности пред вратата на "Мордовия", но в 87-ата мин пропусна дузпа. "Не мога да го обвинявам за пропуска. Дори се надявам всички да играят като него. Ивелин заслужава само похвали за представянето си", заяви треньорът на "Кубан" Леонид Кучук.

Победния гол за краснодарци отбеляза Тони Шунич в 34-ата минута, а Кубан се класира за полуфиналите на турнира, където ще срещне ЦСКА (Москва) с Георги Миланов. Завърналият се в Кубан Станислав Манолев трябва да запише повторен дебют за тима в предстоящите мачове от първенството.