Българският национал Ивелин Попов записа асистенция при домакинската победа на Спартак (Москва) срещу Рубин (Казан) с 2:1 в мач от 17-ия кръг на руската Премиер лига.

Гостите поведоха с гол на Джонатас (38), който бе оставен непокрит в наказателното поле на столичния тим при центриране от ъглов удар. Малко преди почивката Ивелин Попов центрира в от дясно, Карлос Самбрано не успя да изчисти добре и Куинси Промес (43) изравни за 1:1.

След почивката в 71-ата минута Рубин остана с човек по-малко на терена след втори жълт и червен картон на Елмир Набиулин. Почти веднага Спартак се възползва от числения си превес и Денис Глушаков (74) вкара за 2:1 с удар от около 22 метра. В 76-ата минута Куинси Промес също получи втори жълт и червен картон, за да завършат и домакините с 10 футболисти на терена. В 81-ата минута Ивелин Попов получи жълт картон, а секунди по-късно беше заменен от Артьом Тимофеев.

С успеха си Спартак събра 40 точки и увеличиха аванса си на върха на 5 точки пред втория Зенит. Рубин заема деветото място с 23 точки.