Ивелин Попов се превърна в герой за Газиантепспор и отбеляза единственото попадение при победата с 1:0 срещу Мерсин в двубой от 21-ия кръг на турското първенство. Българският национал се разписа още в 8-ата минута след прекрасен удар. Попов получи топката от свой съотборник в наказателното поле и с атрактивно изпълнение заби топката под гредата.

Цял мач за Мерсин игра Спас Делев. Привлеченият от ЦСКА нападател бе титуляр за първи път след дебюта си през миналата седмица, но не направи нищо запомнящо се. Делев си партнираше в атака с Мерт Нобре и хвърли много сили, за да пресира противниковите защитници, но до него не достигаха добри подавания.

Газиантепсор запази преднината си и вече се отдалечи от зоната на изпадащите. Мерсин дели 8-ото място с Анталияспор на Веселин Минев. Днес тимът от курортния град отстъпи с 1:2 у дома от Бешикташ. "Черните орли" стигнаха до победата с голове след почивката на португалците Уго Алмейда и Мануел Фернандеш. Анталияспор успя само да вкара почетно попадение чрез Тита в петата минута на добавеното време. Бешикташ завърши мача с човек по-малко заради червен картон на Койбаши, който направи нарушението за дузпата. С трите точки истанбулският гранд се изравни с Фенербахче на второто място, а лидер е Галатасарай.