Българският национал Ивелин Попов и Спартак (Москва) записаха тежка загуба с 2:5 като гост на Зенит в мач от 24 кръг на руската Премиер лига.

Ивелин Попов откри резултата в 10-ата минута. Българският национал се разписа при добавката на удар на Зе Луиш. Пет минути по-късно Аксел Витсел изравни за домакините, но в 21-ата Денис Глушаков възстанови аванса на Спартак (Москва).

Хълк изравни в самото началото на второто полувреме. Артьом Дзюба беше точен в 65-ата минута, а осем минути по-късно и Маурисио се разписа за Зенит. Фернандес Гарсия оформи крайния резултат три минути преди края.

Ивелин Попов остана на терена до 81-ата минута, когато беше заменен от Мелкадзе. Спартак (Москва) завърши мача с намален състав заради червения картон на Макеев в 79-ата.

Загубата остави „червено-белите“ на седмо място с 37 точки, на една зад Терек и на три пред Урал. Зенит излезе втори с 46 точки, на една зад ЦСКА (Москва), който направи 1:1 в столичното дерби с Локомотив. Ростов е трети с 45, но и с мач по-малко.