Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан избира от трима футболисти заместника на Карим Бензема за Мондиал 20222. Снощи стана ясно, че носителят на „Златната топка“ ще пропусне световното първенство заради мускулна контузия на дясното бедро.

Дешан има право до вечерта на 21 ноември да обяви името на футболиста, който ще заеме мястото на нападателя на Реал (Мадрид). Според специализираното спортно издание „Екип“, 54-годишният селекционер на „петлите“ избира между Уисам Бен Йедер (Монако), Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед) и Муса Диаби (Байер Леверкузен).

Испанският в. „Марка“ твърди, че Дешан е решил да извика Марсиал на мястото на Бензема. Освен това се предвижда в първия мач на Франция на Мондиал 2022 (срещу Австралия на 22 ноември от 21:00 часа) в предни позиции да играе Оливие Жиру.

32-годишният Бен Йедер е най-опитният от опциите пред Дешан. 32-годишният нападател на монегаските дори има известно предимство пред конкурентите си за попадане в състава за Световното. В момента той е на ваканция в близост до Доха и бързо може да се присъедини към националния отбор.

26-годишният Марсиал не е играл за Франция от месец октомври 2021 г. в момента той е в Париж и в готовност да пътува за Катар. Във френската столица и е 23-годишният Диаби. Той беше твърдо в списъка на Дидие Дешан за мачовете на „петлите“ в периода септември 2021 – юни 2022 г., но след това загуби позицията си в селекцията. През този сезон обаче демонстрира отлична форма и има 8 гола и 4 асистенции за „аспирините“ във всички турнири.

Шансове да бъдат повикани на световното първенство имат още Тома Лемар (Атлетико Мадрид) и Мартен Терие (Рен). Счита се обаче, че е малко вероятно това да се случи.

ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!