Фил Фодън от Манчестър Сити беше избран за играч за сезона във Висшата лига. През този сезон той записа 34 мача, в които вкара 17 гола и даде 8 асистенции.

Английският национал спечели в конкуренцията на Ерлинг Холанд, дуото от Арсенал Мартин Йодегор и Деклан Райс, както и младата звезда на Челси Коул Палмър. Други номинирани бяха Оли Уоткинс от Астън Вила, Върджил ван Дайк от Ливърпул и Александър Исак от Нюкасъл.

"Да спечелиш тази награда е постижение, с което съм изключително горд. Висшата лига е призната за най-великата лига в света и е удоволствие да бъда номиниран с толкова много други страхотни играчи, които всички са се радвали на специални сезони за своите клубове.

Като цяло съм много доволен от начина, по който играх този сезон и наистина съм щастлив, че успях да допринеса с головете и асистенциите през целия сезон. Бих искал да благодаря на целия екип на Сити, треньорите и особено на моите съотборници, защото без тях това нямаше да е възможно. И също така бих искал да използвам възможността да благодаря на всички, които гласуваха за мен, тъй като наградата означава много“, заяви Фил Фодън.