Властите в Косово забраниха на Цървена звезда да влезе в страната, където днес трябваше да изиграе мач за Купата на Сърбия с подкрепяния от сръбското малцинство тим на "Трепча".

Това доведе до напрежение на сръбско-косоварската граница между косовската полиция от една страна и фенове на "звездашите" и сръбски политици в Косово от друга.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В крайна сметка стана ясно, че автобусът на Цървена звезда няма да бъде допуснат на територията на Косово и играчите бяха принудени да потеглят обратно към Белград.

Властите в доминираната от албанци провинция Косово, която обяви независимост от Сърбия през 2008 година, заявиха, че организирането на футболен мач с участието на Цървена звезда е опит за политическа провокация от страна на сърбите.

Същевременно сръбски официални лица поискаха от ФИФА и УЕФА Косово да бъде изключено от двете организации. Сръбският министър на отбраната Александър Вулин дори заяви, че Цървена звезда е "един от сръбските символи и затова не се приема добре сред враговете на Сърбия."