Руският футболист Заур Садаев изчезна безследно в Турция, съобщава местното издания „Хюриет“. В момента 30-годишният нападател се води играч на Анкарагюджю. Той е бивш съотборник на Благой Георгиев и Валентин Илиев в Терек (Грозни).

За изчезването на футболиста алармира треньорът на отбора Мустафа Каплан. По думите му, руснакът е напуснал лагера на отбора с настъпването на паузата в шампионата за европейските квалификации и не се е върнал. Опитите на служителите на Анкарагюджю да се свържат със Садаев за момента не дават никакъв успех.

Самият Задаев успокои всички чрез публикувано в „Инстаграм“ стори: „Реших, че повече няма да играя за този клуб. Договорът ми е прекратен. Това е всичко.“

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Заур Садаев през кариерата си освен за тима от Грозни е играл за Бейтар (Йерусалим), Лехия (Гданск) и Лех (Познан). От началото на годината е в Анкарагюджю, а през този сезон е играл в пет от мачовете на отбора. Има два мача и един гол за Б националния отбор на Русия.

През 2013 г. при трансфера му в Бейтар, заедно с Джабраил Кадиев, феновете на тима от Йерусалим излязоха на протест. Те недоволстваха, че клубът привлича играчи с мюсюлманска религия. Ултрасите на Бейтар се славят като най-големите националисти в израелски футбол.