Бившият сенегалски национал Ел-Хаджи Диуф даде интервю за френското издание „Со фут“, в което нападна бивши свои съотборници в Ливърпул и Съндърланд. Нападателят, който е единственият № 9 в историята на „червените“, записал цял сезон без отбелязан гол, се изказа доста неприлично за Джейми Карагър и Стивън Джерард.

„Разликата между мен и Джейми Карагър е, че аз съм футболист от световна класа, а той е л**но. Това л**но написа книга, в която през цялото време говори за мен. В моята книга аз ще му посветя една единствена фраза: „Той е ш**ан загубеняк!“, обяви Диуф.

„В продължение на много години носех националния отбор на гърба си. Очакванията на 14 милиона фенове тежаха на раменете ми. Когато печелехме, беше заради мен. Когато губехме, вината беше моя. За националния отбор на Англия Джерард не е направил и 1% от това, което съм постигнал за Сенегал. Той така е не успя да блесне на световно или европейско първенство.“

„Когато пристигнах в Ливърпул, се държах по типичния си начин. Джерард реши, че не показвам уважение към клуба. Дни по-късно самият той направи уби отбора, като беше разочарование в мача срещу Челси. Каквото повикало, такова се обадило“, разкрива сенегалецът.

Бившият нападател разкрива и за скандалите си с бившия си съотборник в Съндърланд Антон Фърдинанд. Той говори и за сбиването между двамата в нощен клуб в Манчестър през 2012 г.

„Атмосферата в Съндърланд беше ужасна. Прекарах шест л**няни месеца в клуба. Ние не бяхме отбор. Имаше няколко малки ч***джии, които си мислеха, че са най-великите, но бяха пълен боклук. Антон беше сред тези ч***джии. В нощния клуб аз го игнорирах, но той дойде с намерение да се сбием. Аз съм човек, който може да се защитава. Ако някой луд дойде и ме предизвика, аз му показвам, че съм по-луд от него. Първият от неговите приятели, който се доближи до мен, си тръгна много бързо. По това време аз пиех шампанско. Счупих чашата си и ги атакувах. Аз лично се измъкнах без драскотина. След този случай в клуба вече ползват пластмасови чаши“, признава Ел Хаджи Диуф.