Лидерът Монпелие неочаквано се издъни у дома срещу новака Евиан, с който подели точките след 2:2 в мача им от 35-ия кръг на френската Лига 1. Мачът бе изключително драматичен, като играчите на Монпелие дори изпуснаха дузпа в добавеното време.

Домакините поведоха в края на полувремето, след като в 41-ата минута бе отсъдена дузпа за грубо нарушение срещу голмайстора Оливие Жиру в наказателното поле. Юнес Беланда (42) пък вкара хладнокръвно от бялата точка за 1:0. , който бе точен и откри резултата. Малко след това обаче Сабер Келифа подаде отлично към Томас Каленберг (44), който изравни за 1:1.

След почивката Евиан направи пълен обрат, след като Кевин Беригу (69) се възползва от асистенция на Седрик Барбоса и реализира за 1:2. Последва натиска на Монпелие и исканият от Байерн Оливие Жиру (84) възстанови статуквото – 2:2. Натискът продължи и в добавеното време домакините получиха нова дузпа, а след ситуацията двата отбори си спретнаха меле, след което голмайсторът Белханда и намиращият се на резервната скамейка на Монпелия Лакомб получиха червени картони. От състава на Евиан пък бяха изгонени Монгонго и Келифа. Сюлейман Камара се оказа големият грешник за домакините, тъй като изпусна 11-метровия наказателен удар и Монпелие спечели само точка в битката си за титлата.

Въпреки издънката Монпелие остава на върха със 73 точки и води с 6 пред втория ПСЖ, който обаче има и мач по-малко, като тази вечер е домакин на Сент Етиен. Евиан е на девета позиция с 45 точки.